HTML

commonpeople

guerilla exhibition / gerilla kiállítás

contact / kontakt

map / térkép


common people nagyobb térképen való megjelenítése

feeds / feedek

guerilla exhibition / gerilla kiállítás

2009.10.27. 11:01 commonpeople

about the exhibition / a kiállításról

Advertisements are around you everywhere. Ads of objects, services. The most important is to spend, buy, and consume more and more. In many cases, the advertiser achieves this goal by the placing of the main character in a higher level of society, suggesting, that if you choose this product, you will be succesful in every part of life. If you buy it, you'll get higher.

Ther guerilla exhibition COMMON PEOPLE is a small advertisement campaign at the same time, an ad for the everyday man. It does not wnat to sell you anything, simply want s to warn you, to call your attention to the common people, to make you think a bit.

The guerilla exhibition COMMON PEOPLE consists of six pictures, but you can meet every piece three times. The titles of the pictures are: Nagy, Kovács, Szabó, Tóth, Varga, Horváth, todays six most common hungarian family names. The pictures are 91x135cm, black and white digital prints on 80g paper.

The guerilla exhibition COMMON PEOPLE has no intention to vandalize, so the replaced advertisements will be rolled up, and sticked back to the side of the citylight boxes.

The guerilla exhibition COMMON PEOPLE is available in Budapest,between the Batthyányi tér, and the Komjádi swimming pool, along the Danube, as well as along Attila út, and its neighboring streets on citylight advertising boxes from 26th, october, 2009, until the pictures will be replaced.

 

Mindenhol reklámok vesznek körül. Tárgyak, szolgáltatások hirdetései. A lényeg, hogy minél többet költs, vásárolj, fogyassz. Sok esetben ezt azzal éri el a hirdető, hogy a reklámok főszereplőit társadalmilag magasan pozícionálja, azt sejteti, hogy aki az ő termékét választja, az az élet minden területén sikeres lesz. Ha megveszed, feljebb jutsz. 

A COMMON PEOPLE gerilla kiállítás egyben egy kis reklámkampány is, a kisember reklámja. Semmit sem akar eladni, pusztán figyelmeztetni, emlékeztetni akar az átlagemberre, egy kicsit elgondolkodtatni.

A COMMON PEOPLE gerilla kiállítás hat képből épül fel, de mind darabbal háromszor találkozhatsz. A képek címei: Nagy, Kovács, Szabó, Tóth, Varga, Horváth, napjaink hat legelterjedtebb magyar családneve. A képek 91 x 135 cm-es, fekete-fehér digitális nyomatok, 80 g-os papíron.

A COMMON PEOPLE gerilla kiállításnak nem célja a rongálás, így a kicserélt reklámokat fölhengergetve a citylight dobozokra visszaerősítjük.

A COMMON PEOPLE gerilla kiállítás megtekinthető Budapesten, a Batthyányi tér és a Komjádi úszoda között, a Duna mentén, valamint az Attila úton, és környező utcáin, 2009 október 26-ától, amíg a képeket ki nem cserélik.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://commonpeople.blog.hu/api/trackback/id/tr381478531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yoghürt 2009.11.07. 04:25:16

hello

Először is gratulálok. az imént, éjjel hazafele találkoztam az egyik plakáttal. minden hasonló kezdeményezés számomra egyértelműen pozitív. most hogy nézem a dátumot, sajnálattal látom, hogy visszajelzés egyenlőre nincsen. remélem csak itt van ez így. viszont jó hír , hogy beltéri kiállítások léptékével is szép ideje látható már a dolog
néhány építőnek szánt megjegyzés:
esős időben láttam, és tiszta víz volt belül minden.nem tudom, minden citylight így beázik e, de szerintem nem. lehet rosszul sikerült visszazárni?sajnos elég zavaró
a mellékelt leírás betűtípusa borzasztó nehezen olvasható. hosszú böngészés után silabizáltam csak ki, pedig a typok nagy részvel nem szokott gondom lenni. (igaz a már említett esőcseppek is sokat rontottak)egy common people nem biztos, hogy hajlandó ennyit küzdeni ezzel.
összességében, jó volt látni, remélem még fogom is!
süti beállítások módosítása